wat is biosaneren
invloed van straling op de mens
home
SUNIAM biosanering
tips
biosaneren algemeen
publicaties
links
contact
algemeen
straling
Zonder dat we het beseffen, zijn we allemaal voortdurend blootgesteld aan straling.
Sommige vormen van straling zijn zeer heilzaam, zoals bijvoorbeeld de zeer deugddoende, vitaliserende stralen van de vroege ochtendzon of de infraroodstralen uitgestraald door vuur.

Andere straling kan heel belastend zijn, zoals bijvoorbeeld:

Ÿ
‘natuurlijke’ straling
van wateraders, breuklijnen, aardstralen, geomagnetische of geodynamische netten,...
Ÿ
‘technische’ straling (kunstmatig door de mens opgewekt)
van radio-, televisie-, radar-, GSM- en UMTS–antennes, astrid-netwerk (politie en brandweer), DECT-telefoons, draadloos internet (WiFi, WLAN), hoogspanningskabels,..

Men spreekt hier ook van “elektromagnetische straling” (EMS).  EMS creëert  veel bijkomende elektromagnetische velden (EM-velden)  bovenop de natuurlijke straling.
De laatste jaren zorgen zij voor enorme storingen in ons leefmilieu en bijgevolg ook voor belastingen in ons lichaamssysteem.  
Elektrische velden, magnetische velden en elektromagnetische velden zijn dikwijls oorzaak van elektrostress of elektrobiologische belasting.
De radio-, televisie,- radar-, GSM-, UMTS- golven belasten vandaag de dag de van oorsprong niet altijd belastende straling van wateraders, breuklijnen, aardstralen en geodynamische netten en creëren zo een steeds toenemende geopathische belasting.
 
Zie verder voor: toename van straling


biosaneren